Klinika szintű kezelések

A korábbiakhoz képest a kezelések jelentős átalakításon estek át, melynek célja, hogy hosszútávon megteremtsék az alapot a klinikák számlázásaihoz, valamint leegyszerűsítsék azok menedzselését. A legnagyobb változás az, hogy míg korábban minden terapeuta csak saját magának tudta felvenni a kezeléseket az adatlapjára lépve, most a kezelések létrehozása, módosítása klinika szintű beállítássá vált. Szintén újításként jön az egyes kezeléstípusokhoz felvehető paraméterként az ár is.

 

Annak érdekében, hogy a számlázásnál minél kevesebb probléma merülhessen fel, külön joghoz kötődik, egy terapeuta szerkesztheti-e a kezeléseket és az azokhoz tartozó árakat vagy sem. Alapértelmezetten a kezelések beállításához a klinikák adminisztrátorainak és recepciósainak lesz joga.

 A kezelések felvételét két helyen lehet megtenni:

  • Fiókom/Klinika szerkesztése menüpontot kiválasztva az adatkezelési tájékoztató alatt kaptak helyet a kezelések. Itt a „Klinika szintű kezelések szerkesztése” gombra kattintva a rendszer átnavigál a kezelések karbantartó oldalára, ahol névvel, hosszal és árral együtt fel lehet venni a kezeléseket, majd azokat hozzárendelni az egyes terapeutákhoz.
  • Amennyiben a felhasználó rendelkezik a kezelések szerkesztése joggal, úgy szintén el tudja érni a fentebb bemutatott karbantartó oldalt bármely terapeuta adatlapján a kezelések doboz tetején található ceruza ikonra kattintva.

A kezelések karbantartó oldal három fő blokkból áll:

Kezeléseim/XY terapeuta kezelései: itt vagy a saját kezelések kerülnek kilistázásra, vagy annak a terapeutának a kezelései, akinek az adatlapjáról az átkattintás megtörtént.

Klinika szintű kezelések: ebben a dobozban lehet új kezeléseket felvenni a jobb felső sarokban található + jelre kattintva. Új kezelések létrehozásakor meg kell adni azok nevét, hosszát és árát. Ugyanazzal a névvel több kezelést is fel lehet venni, ha azok ára vagy hossza eltérő.

Abban az esetben, ha egy kezelés innen törlésre kerül, az törlődni fog az összes terapeutától. Ugyanakkor a vele korábban már felvett naptáresemények megmaradnak. Új naptáreseményt már nem lehet vele felvenni.

Terapeuták és kezeléseik: az előző blokkban felvett kezeléseket itt lehet hozzárendelni az egyes terapeutákhoz. Ehhez csak be kell pipálni az adott terapeuta neve alatti oszlopnak azokat a kezeléseket, amiket neki kiosztani szeretnénk, majd a mentés gombra kattintani. Amennyiben valamelyik kezelést szeretnénk egy terapeutától kitörölni, elegendő kivenni onnan a pipát és a mentés gombbal véglegesíteni.

Klinika szintű kezelések bevezetésével a Jogosultságok menüpontban is újabb jogok váltak személyre szabhatóvá és akár felhasználónként külön-külön beállíthatóvá:

Clinic treatment read: klinikához tartozó kezelések megtekintésének joga. Az a terapeuta, akinél ez bepipálásra kerül, az adatlapján a kezelések doboz szem ikonjára kattintva látni fogja a kezelések karbantartó oldalát. A kezeléseket és a hozzájuk tartozó árakat tehát látni fogja, módosítani azonban nem tudja őket.

Clinic treatment write: az a felhasználó, aki a clinic treatment read mellett a write jogot is megkapja, nem csak megtekinteni, hanem szerkeszteni is tudja a kezeléseket. Tud tehát új kezeléseket felvenni, meglévőeket módosítani, törölni, az egyes kezeléseket felhasználókhoz hozzárendelni.

Own treatment price view: ha nem szeretnétek jogot adni a terapeutának, hogy minden kezelést és árat lásson, ezzel lehet beállítani, hogy csak a hozzárendelt kezelések árait lássa.

Kipróbálnád te is az első magyar gyógytornászoknak szánt praxis management szoftvert, ingyen és mindenféle kötelezettség nélkül?