Az idő pénz: így növeld a praxisod bevételeit

Vannak olyan módszerek, amikkel gyógytornászként te is sikeresen növelheted a bevételeidet. Persze nem kell hatalmas ördöngösségekre gondolni, hiszen végeredményben „csak” a tudásodba, a rendszereidbe és az eszközeidbe fektetett idő fog forintokban mérhetően is megtérülni. Kíváncsi vagy rá, hogyan?

Manapság olyan időket élünk, amikor gyógytornászként sem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy ne fordíts elegendő időt és energiát a vállalkozásod, valamint a tudásod folyamatos fejlesztésére, az ismereteid, illetve a rendszereid modernizálására.

Végül is, a fejlődés sosem áll meg

Éppen ezért nem csoda, ha a szakmai fejlődésed érdekében folyamatosan részt veszel a legkülönfélébb hazai- és nemzetközi szakkonferenciákon, workshopokon és más továbbképzéseken. Hiszen ahogy fejlődik a technika, úgy javulnak a tudományos kutatási módszerek is, amelyeknek köszönhetően mindig lesz új, elsajátításra váró ismeret. Igen, még a gyógyítás, a terápiák terén is.

Emiatt a saját magadba, a tudásod naprakészen tartásába fektetett pénz sosem vész kárba, mivel az új kezelések és vizsgálati módszerek megismerése által hatalmas tudásra tehetsz szert. Ezeket többek között a pácienseid kezelése, valamint a személyre szabott gyakorlatsorok összeállítása során kamatoztathatsz, hogy csak a legkézenfekvőbb példákat említsük.

Emellett azért sem fognak furcsán nézni rád a kollégák, ha bizonyos időközönként megújítod az eszközparkodat, vagy apránként egy-egy újabb géppel bővíted a meglévők táborát. Sőt: kitartó, kemény munkával, de megteremted a továbbképzésekre, az új eszközök vásárlására, valamint a rendelőd felújítására való összeget.

Végül is tisztában vagy vele, hogy időnként minden helyiségre ráfér egy tisztasági festés, némi bútorcsere és egy frissebb, modernebb design. Hiszen te is jól tudod, hogy a gyógyulás folyamatában mennyit számít a beteged lelkiállapota, míg a pénztárgép csengésére az elégedett páciensek száma van igencsak pozitív hatással.

Éppen ezért nem mindegy, hová lépnek be időről időre a betegeid: egy kopott, avíttas hangulatú öltözőben, rendelőben vagy váróban a közérzetük finoman szólva sem lesz a toppon. Ha pedig még azt is megtudják, hogy az egyik versenytársadnál jobb körülmények várják őket egy, még vállalhatóan magasabb díjért cserébe, nem lesznek restek odébb állni. Ezt biztosan szeretnéd elkerülni.

 

Ahogy azt az időveszteséget is, amit a korszerűtlen rendszerek okoznak

Gondolj csak bele abba, hogy mennyi értékes, egyébként a pácienseidre vagy a saját pihenésedre fordítható időt vesz el nap mint nap tőled a kézi jegyzetelés, a papíralapú dokumentumkezelés, vagy az elavult, egyáltalán nem a gyógytornászok igényeire szabott programok, szoftverek használata.

Amennyiben a nap végén ezeket a kieső időket összeadod, fogadjunk, hogy olyan óraszám lesz az eredmény, amibe még simán be tudtál volna osztani legalább 2-3 pácienst. Akiket ráadásul nem futószalagszerűen tudtál volna megvizsgálni, hanem a nehézkes adminisztráció terhétől megszabadulva, ráérősen, minőségi időt fordítva rájuk.

A hatékony időgazdálkodás és a modern szoftverek használata tehát a bevétel- és praxisnövelés egyik leghatékonyabb eszköze. Ilyen hasznos kis szoftver például az i-Clinic is: ebben a programban egy helyen követheted végig minden egyes páciensed teljes betegéletútját, a különböző vizsgálatok eredményeit, a feladott személyre szabott gyakorlatsorokat, a naptáradat, a várólistádat, a szabadon szerkeszthető vizsgálati lapjaidat – és a központiakat is.

Emellett egy Skypehoz- illetve Facebook Messengerhez hasonló modern felületen lehetővé vált az üzenetküldés- és fogadás is a pácienseiddel, így többé nem vagytok időhöz vagy telefonhoz kötve. Ezen kívül megoszthatóvá váltak az olyan digitális dokumentumok, mint a betegek vizsgálati eredményei, amik közül a régebbi és az újabb csupán pár kattintással összehasonlíthatóvá válik.

És ez még mindig nem minden, hiszen a betegeidnek saját felhasználói felületet is létrehozhatsz, így ők maguk is számon tarthatják, hogy mikor lesz a legközelebbi terápiás alkalmuk, vagy ha esetleg ráborult egy pohár víz a papíron kapott feladatsorára, megnézheti a házi feladatát is.

De miért is jó ez neked?

Elsősorban azért, mert az átláthatóbb praxisnak és a hatékonyabb feladatmenedzsmentnek köszönhetően a hibalehetőségek száma is csökkenni fog. Vagyis búcsút inthetsz az összekevert vagy elfelejtett időpontoknak, mindig tudni fogod, hogy mikor-hol kell lenned és az Értesítések funkció miatt többet egyetlen páciensed sem fog pénzt kihúzni a zsebedből azzal, hogy elfelejt megjelenni az előre foglalt időpontján.

Emellett az i-Clinckel annyi időt spórolhatsz meg, amiből lépésről lépésre bővítheted a praxisodat, több időd marad a szakmai továbbképzésekre és a pihenésre is. Így újra élvezni fogod a munkádat és a burnout is messziről elkerül majd.

Ha megspórolod magadnak a feleslegesen kidobott perceket, akkor:

  • több minőségi időd marad a pácienseidre,
  • új betegeket is tudsz vállalni,
  • ezáltal nő a bevételed,
  • amiből tovább fejlesztheted a praxisodat,
  • és a konkurenseid szemében is irigylésre méltóan professzionálisnak fogsz tűnni.

Egyébként pedig az egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabb betegellátás miatt a pácienseid is elégedetten fognak távozni tőled, így felkészülhetsz arra is, hogy tovább ajánlanak téged. Bármennyire is egészségügyi intézményként gondolsz magadra, a praxisod egyben vállalkozás is: fontos, hogy az ügyfeleid – vagyis a betegeid – jó véleménnyel legyenek rólad, hiszen ez igencsak erős hitelesítő elem a leendő páciensek szemében is.

Nem mellesleg egy olyan, minden igényt kielégítő szoftver használatával, mint az i-Clinic, azt sugallod magadról, hogy „Nekem van annyira fontos a saját praxisom és a betegeim, hogy mindent megteszek annak fejlesztéséért.”

Ezzel és a közvetlenebb, folyamatos kapcsolattartással növelheted a betegeid elköteleződését, így a megtartó folyamataid is hatékonyak lesznek. Az i-Clinic úgy teszi helyre a vállalkozásodat, ahogy te a kifordult térdeket.

Ezek a részfeladatok azok, amikről nem is gondolnád, hogy a páciensek számára is mekkora értékkel bírnak és mennyivel növelik a szemükben a szolgáltatásod értékét. Azt pedig talán mondanunk sem kell, hogy a minőségi szolgáltatásért, te is több pénzt tudsz elkérni… Ha kíváncsi lettél az i-Clinicre, érdeklődj ITT!  

Kipróbálnád te is az első magyar gyógytornászoknak szánt praxis management szoftvert, ingyen és mindenféle kötelezettség nélkül?