Molnár Angéla Gyógytornász- Manuálterapeuta az i-Clinicről

Lassan két éve használom klinika szinten a szoftvert. 1 éve szinte csak ezen adminisztrálunk. Ami számomra fontos volt, hogy egy rendszerben tudjam a páciens lapot és státuszát vezetni a naptár funkciókkal. Továbbá mindent, ami egy praxis adminisztrációjába beletartozik, azt egy felületen tudjam kezelni. És az is szempont volt, hogy ha majd szükséges lesz, tudjunk a már meglévő rendszerrel kapcsolódni az EESZT-hez, ne kelljen új szoftver ezért. Azok a szoftverek amik erre lettek kifejlesztve, azok nem gyógytornász specifikusak.

Ekkor találkoztam Jenei Róberttel szoftverfejlesztővel, aki már Koncsek Kriszta gyógytornásszal elkezdett egy beteg alapú adminisztrációs rendszert kifejleszteni. Nagyon örülök, hogy nyitott volt és felvállalta a szoftver további fejlesztését, hogy egy gyógytornász praxis teljes adminisztrációját (vállalkozás szempontból is) lefedje. És örülök, hogy a tapasztalataim megosztásával jómagam is segíthettem a szoftver alakításban a fejlesztőket.

Mi az, amit tud az i-Clinic?

Minden funkciót lefed, ami a páciens problémájával és objektív adminisztációjával kapcsolatos. Fotókat, gyakorlatokat lehet feltölteni a páciens oldalra. Mindenki testreszabott beteglapot tud magának szerkeszteni, ami módosítható (mindig hozzá lehet írni új dolgokat).

Tudok időpont emlékeztetőt küldeni a páciensnek automatikus beállításokkal (egyszer kell beállítani, utána automatikusan küldi). A praxisban megtörtént kezelésekről statisztikát tudok készíteni. Szűréssel listázni tudom, hogy a praxisban dolgozó terapeuta mikor és hány kezelést végzett. A kezelésekhez hozzá van rendelve az összeg is, ez alapján látom a megtörtént kezelések alapján a vállalkozás bevételét is. Hamarosan a számlázással is össze lesz kötve, nem kell külön oldalon írni a számlát, a rendszerbe feltöltött adatok alapján kiállítható lesz a számla.

Számomra, mint praxis vezetőnek ezek nagyon fontosak. Amíg nem volt az i-Clinic, 5-6 szoftverrel oldottam meg a praxis teljes adminisztrációját. Most az i-Clinic és a számlázó program, amit használok.

Én nem tartom a páciensekkel a rendszeren keresztül a kapcsolatot, nem adok hozzáférést nekik, mert van adminisztrátor, aki tartja velük a kapcsolatot és időpontot is rajtuk keresztül lehet foglalni. Aki viszont egyedül dolgozik, az a lehetőség nagyon hasznos lehet számára, hogy a felületen keresztül tud megosztani gyakorlatokat, üzeneteket a páciensekkel.

Az elején mindenkinek testre kell szabnia a programot és ez kicsit macerás lehet. De pont ez a fantasztikus lehetőség ebben, hogy pl. mindenki megszerkesztheti a vizsgálati lapot úgy, ahogy ő szeretné és ha egyszer megvan utána már csak használni kell. Nem kell a papíralapú lapokat tárolni, bárhonnan elérhető és rá lehet nézni a lapra, ráadásul több eszközről egyszerre is használható a program. Én a rendelőben tablettel dolgozom, külső billentyűzettel hozzácsatolva. Nagyon jól használható, tetszik a pácienseknek, mióta az adatkezelőnyilatkozatot alá kell írják azóta több megjegyzést kapok, ami a szakmai komolyságot támasztja alá.

Akinek van már hozzáférése a programhoz, csak még valami miatt nem kezdte napi szinten használni, csak biztatni tudom mert nagyon gyorsan meg lehet szokni és megkönnyíti az adminisztrációt. Aki még nem kért hozzáférést, az meg tegye meg mihamarabb! Előbb-utóbb nekünk gyógytornászoknak is csatlakozni kell az EESZT-hez, jó erre felkészülni! és tényleg bárhonnan lehet csatlakozni, nem kell papírt használnunk, és évekig tárolni a dossziékat a beteglapokkal.

Ez a szoftver tényleg gyógytornászoknak készült, gyógytornászok bevonásával. Mindenben a mi igényeinket igekszik lefedni. Ezért egyedi ez a piacon, és gyógytornászoknak a legjobb választás.

Kipróbálnád te is az első magyar gyógytornászoknak szánt praxis management szoftvert, ingyen és mindenféle kötelezettség nélkül?